Kategorier
Klassisk

Dokumentar om «Mantra»

«Mantra» er et verk skrevet av Ellen Lindquist i 2016 for Trondheim Sinfonietta etter bestilling fra Espen Aalberg.

«Mantra» er et verk skrevet av Ellen Lindquist (komponist og førsteamanuensis ved NTNU) i 2016 for Trondheim Sinfonietta etter bestilling fra Espen Aalberg (perkusjonist og stipendiat ved NTNU). I november 2017 ble verket spilt inn på Kimen Kulturhus i Stjørdal i samarbeid med BIS Records, og vil utgis på album i oktober 2018.

[show_more] Ellen Lindquist sier følgende om «Mantra»:
“I gammel indonesisk gamelantradisjonen trodde man at sjelen for hele gamelanen finnes i Gong Agengen, den aller største av gongene. Gong Agengen ble brukt for å tilkalle gudene, og det sies at alle de hengende gongene i gamelanen kunne sende mer komplekse beskjeder. Mitt nye verk ‘Mantra’ tar utgangspunkt i denne troen, og stykket er bygd på spektralanalyser av de fire store gongene i instrumentsamlingen. Solisten i Mantra spiller på mange ulike gamelaninstrumenter, og en del av materialet er utviklet i en improvisasjonsbasert prosess.” [/show_more]