Kategorier
Klassisk

Dokumentar om «Geirfuglens død»

Geirfuglens død er et bestillingsverk skrevet av Trygve Brøske til markeringen av Norsk Komponist-forening 100 år i 2017.

Geirfuglens død er et bestillingsverk skrevet av Trygve Brøske (førsteamanuensis, NTNU) til markeringen av Norsk Komponist-forening 100 år i 2017.

[show_more]Fra event:
Vi føyer gjerne dette bestillingsverket til markeringen av Norsk Komponist-forening 100 år i 2017. Duoen Brøløy, Marianne Meløy og Trygve Brøske, har tidligere gjort seg bemerket med blant annet Musikalen Gro, Stemt, Bunnlinja og operaene Kiberg, Odysseen og Kommentarfeltet.

Geirfuglens død er en obokonsert og en samling små fortellinger om liv, arter, fenomener, kulturer og ting som kommer og går, og om noen som består. Det beste og det verste med livet er – at alt forsvinner.

Anton Bruckner var den tyske romantikkens store symfoniker. Hans sjette symfoni kalles hans pastorale. Noen omtaler den også som den filosofiske. Det er en lys og tenksom symfoni fra Guds lille musikant.

Dirigent: Christian Eggen
Solister:
Arnulf Johansen, obo
Marianne Meløy, kåsør
Trygve Brøske, komponist[/show_more]

Her er en video som gir et dypere innblikk i prosessen bak obokonserten Geirfuglens død:

 

I tillegg til dokumentarene, ble hele generalprøven filmet og kan nytes i sin helhet her: