Elisabeth presenter boken om Birgit Nilsson

Elisabeth presenter boken om Birgit Nilsson

Se Elisabeth Meyer-Topsøe snakke om hennes nylig utgitte biografi om livet til operastjernen Birgit Nilsson.

Vis hele teksten

Kildehenvisning (YouTube fair use):
Salome (Op. 54, final scene)
Qui Radames verrà!.O Patria mia (Birgit Nilsson)
Turandot (Birgit Nilsson)
Birgit Nilsson Tristan und Isolde

Hentet fra birgitnilsson.com:
Detta är den första biografin om Birgit Nilsson på svenska. Det är en personligt skriven bok om en hårt arbetande sångerska, skriven av en närstående vän, elev och kollega. Författaren skildrar många gånger Birgit från nära håll och lyfter fram nya sidor i hennes konstnärskap och personlighet. Det är en delvis gripande närbild av en stor konstnär som bevarade sin ödmjukhet och vänfasthet. Boken har fått några exklusiva några ord på vägen av dirigenten Zubin Mehta och är illustrerad med unika bilder som i många fall aldrig tidigare har publicerats. Den utges i samarbete med Birgit Nilsson Museum. Boken är på svenska och finns till försäljning på Birgit Nilsson Museum.

Skjul teksten